نرم افزار حسابداری آژانس های هواپیمائی

رابط سامانه مودیان

لوگو طلوع پدیده
ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در وب سایت طلوع پدیده شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت طلوع پدیده و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.
ورود | ثبت نام
captcha
با ورود و یا ثبت نام در وب سایت طلوع پدیده شما شرایط و قوانین استفاده از سرویس‌های سایت طلوع پدیده و قوانین حریم خصوصی آن را می‌پذیرید.

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی + لیست 1401

خواندن این مطلب

8 دقیقه

زمان میبرد!

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی + لیست 1401

نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی از جمله مواردی است که تمامی عزیزانی که درآمد و کسب و کارشان به نحوی با وسایل خودرویی در ارتباط است نیاز دارند که بدانند. این مالیات از نوع مالیات مستقیم بوده و هرساله در پایان سال مالیاتی و پس از ارائه اظهارنامه مالیاتی و مدارک آن قابل پرداخت است.

ارائه مدارک و اظهارنامه مالیاتی برای این عزیزان در دفاتر پستی و دفاتر پیشخوان دولت بطور رایگان انجام می پذیرد. در ضمن میتوانید با مراجعه به سامانه My.tax.Gov اقدام به دریافت مفاصا حساب خود کنید.

مالیات مشاغل خودرویی

همه اشخاص حقیقی که به وسیله خودرو کسب درآمد میکنند موظفند میزانی از درآمد خود را به عنوان مالیات به دولت پرداخت کنند. میزان درآمد این عزیزان از طریق اظهارنامه مالیاتی هر ساله باید به سازمان امور مالیاتی ارائه شود تا بسته به میزان درآمدشان و شهری که در آن مشغول به کار هستند مالیات آن ها مشخص شود.

افرادی که در مشاغل خودرویی فعالیت می کنند عبارتند از اشخاصی که با وسایل نقلیه باربری، وسایل نقلیه مربوط به ساخت و ساز ساختمانی و راهسازی، وسائط نقلیه مسافربری و مواردی از این قبیل مشغول به کسب درآمد هستند. تاکسی ها، مینی بوس ها، اتوبوس ها، وانت بارها، کامیونت ها و کامیون ها نیز در همین دسته قرار میگیرند.

مالیات مشاغل خودرویی
مالیات مشاغل خودرویی

این افراد باید با مدارکی که در ادامه مقاله به آنها اشاره شده است به دفاتر پیشخوان و یا پستی مراجعه کرده و بطور رایگان اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی سالانه خود کنند.

برای اطلاع از نحوه سامانه پرداخت مالیات خودرو، با ما در طلوع پدیده همراه باشید.

 

نرم افزار حسابداری طلوع پدیده

 

مدارک اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

برای ارائه اظهارنامه مالیاتی مدارک زیر را همراه خود داشته باشید:

    1. سند ماشین یا برگ سبز خودرو
    2. کارت ملی و شناسنامه مالک و در صورت عدم مالکیت خودرو وکالتنامه از طرف مالک

پس از اقدام حضوری شما و تشکیل پرونده مالیاتی در صورتی که اطلاعات مغایرتی با واقعیت نداشته باشد پس از مدتی شرایط شما بررسی شده و قبضی به عنوان قبض پرداخت مالیات به شما ارائه می شود که نحوه پرداخت آن بصورت آنلاین و از طریق سامانه My.tax.gov میباشد.

مدارک اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی
مدارک اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

در همین سامانه شما علاوه بر پرداخت قبض مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی خود میتوانید به جزئیات این پرداختی و همچنین مفاصا حساب مالیاتی خود در همه ی موارد مالیاتی نیز بپردازید.

مهلت ارائه اظهارنامه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

پیش از شروع توضیحات مبنی بر نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی بد نیست بدانید برای ارائه این اظهارنامه شما باید در مهلت مقرری اقدام کنید و در غیر این صورت شامل جریمه دیرکرد می شوید. دارندگان انواع خودرو های باربری، مسافربری و ماشین آلات عمرانی و راهسازی موظف هستند که طبق زمان اعلامی سازمان امور مالیاتی کشور تا پایان سال مالیاتی که معمولا پایان خرداد ماه است اظهارنامه خود را ارائه دهند.

در صورت عدم پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی 30% به مالیات شما اضافه شده و به ازای هر ماه دیرکرد 2.5 درصد دیگر نیز روی آن 30% می آید.

برای اطلاع از نحوه خرید خودرو در بورس کالا ، کلیک کنید.

آموزش نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

برای نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی ابتدا باید بدانید در کدام دسته بندی شهری قرار می گیرید. این دسته بندی بر اساس شرایط اقتصادی و اجتماعی، شهر ها را از یکدیگر مجزا میکند و هر دسته شامل قوانین مالیاتی خود است. این گروه بندی استانی به شرح زیر است:

  • گروه اول: شهر تهران
  • گروه دوم: استان های آذربایجان شرقی، استان البرز، خراسان رضوی، استان فارس، استان قزوین، گیلان، هرمزگان، مازندران و سایر شهر های استان تهران به جز خود شهر تهران
  • گروه سوم: آذربایجان غربی، کرمان، گلستان، سمنان، استان زنجان، قم، مرکزی، بوشهر، خوزستان و همدان
  • گروه چهارم: استان  چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، استان لرستان و خراسان شمالی
  • گروه پنجم: استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کردستان، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و اردبیل

طبق درآمد محاسبه شده سالانه شما، مبلغی به عنوان مالیات اعلام میشود که بسته به شهری که در آن مشغول به کار هستید درصدی از آن کسر شده و سپس قبض پرداخت مالیات شما ابلاغ میگردد. کسری مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی به تفکیک استان و شهر را در جدول زیر آورده ایم.

 محل فعالیت استان تهران استان های گروه دوم  استان های گروه سوم استان های گروه چهارم استان های گروه پنجم
مراکز استان ها 0% 5% 10% 15% 20%
شهرستان های درجه اول 5% 10% 15% 20% 25%
شهرستان های درجه دوم 10% 15% 20% 25% 30%

مورد دیگری که در محاسبه میزان پرداختی شما تاثیر مستقیم میگذارد مدت فعالیت شما است. علاوه بر این نوع خودرو و سال تولید خودرو نیز در مبلغ مالیات موثر است. هرچه خودرویی که با آن کار میکنید قدیمی تر باشد مالیات شما کمتر خواهد بود و هرچه نوع خودرویی که استفاده میکنید لوکس تر باشد به مبلغ مالیات اضافه خواهد شد.

برای اطلاع از نحوه محاسبه مالیات نقل و انتقال ملک، کلیک کنید.

معافیت از پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

پس از توضیح نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی نیاز است مواردی که شما را از پرداخت این مالیات معاف میکنند را نیز بدانید. از آنجایی که شرایط مختلفی بر کارکرد و درآمد شخص و همچنین اقتصاد کشور پیش می آید دولت برای دسته های خاصی از مردم قوانینی مطرح کرده است که در صورت تطابق آن با شخص، باعث معافیت او از پرداخت مالیات میشود. این شرایط عبارت اند از:

    • کسب و کار در منطقه آزاد تجاری
    • فعالیت در مناطق توسعه نیافته
    • کسانی که فقط یک خودرو تاکسی/ وانت بار دارند.
معافیت از پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی
معافیت از پرداخت مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی

علاوه بر این سقف کارکردی هر ساله تعیین میشود که در صورتی که کمتر از آن فعالیت کرده باشید از پرداخت مالیات معاف میشوید.

مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی در سال 1402

مالیات مشاغل خودرویی طبق مقدار درآمدی که داشتند به دو روش انجام می پذیرد:

  1. مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی مبتنی بر ارائه اظهارنامه مالیاتی 
  2. مالیات مقطوع برای مشاغل خودرویی

⬅️ مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی با اظهارنامه مالیاتی

در زمانی که درآمد حاصله از مشاغل خودرویی بیشتر از 67.200.000.000 ریال در سال 1401 بوده، اشخاصی که صاحبان این مشاغل هستند باید مانند سایر صاحبان مشاغل اظهارنامه مالیاتی را با توجه به گروه مشاغل خود تکمیل کنند. در همین راستای محاسبه مالیات این مشاغل با ماده 131 ق.م.م انجام می پذیرد. تمامی اشخاصی که از طریق خودرو خود کسب درآمد می کنند باید مالیات بر درآمد خودرو را پرداخت کنند.

⬅️ مالیات مقطوع برای مشاغل خودرویی

طبق دستورالعمل ابلاغ شده سازمان مالیاتی تمامی صاحبان مشاغل خودرویی که درآمد آنها در سال 1401 مبلغ 67.200.000.000 ریال بوده است، مالیات خود را  می توانند طبق قوانین مالیات مقطوع پرداخت کنند. صاحبان این مشاغل می توانند با ثبت نام در سامانه الکترونیکی سازمان مالیاتی پرداخت مالیات را انجام دهد. در ادامه به نحوه پرداخت مالیات نیز اشاره شده است.

طبق تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم، صاحبان مشاغل خودرویی که می توانند از تبصره ماده 100 در سال 1401 استفاده کنند که درآمدشان کمتر از 67.200.000.000 ریال بوده است. بنابراین مکلف به ارائه اظهارنامه مالیاتی و اسناد و مدارک بنا به موضوع آئین نامه ماده 95 قانون مالیات های مستقیم ندارند.

پرداخت مالیات مشاغل خودرویی

ابتدا صاحبان مشاغل خودرویی باید در سامانه الکترونیکی سازمان مالیاتی ثبت نام کنند و پرونده مالیاتی تشکیل دهند. بعد از اینکه ثبت نام و تشکیل پرونده مالیاتی انجام شد صاحبان مشاغل خودرویی می توانند به راحتی استعلام بدهی مالیاتی خود را دریافت کنند و پرداخت مالیات تخصیصی خود را انجام دهند. بنابراین بعد از اینکه مراحل ثبت نام انجام شد شما می توانید با وارد شدن به بخش اظهارنامه ها و منابع درآمد گزینه اظهارنامه را انتخاب کند. بعد از اینکه گزینه ذکر شده را انتخاب کرد می تواند استعلام بدهی و پرداخت مالیات خود را انجام دهد. 

خلاصه مطلب

در این مقاله به چگونگی و نحوه محاسبه مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی پرداختیم. همه عزیزانی که به طریقی از وسیله نقلیه خود برای کسب درآمد استفاده میکنند موظف به پرداخت بخشی از درآمد سالانه خود تحت عنوان مالیات بر درآمد مشاغل خودرویی به دولت می باشند. این مبلغ به نسبت شهر محل کار، مدل و سال ساخت ماشین و میزان درآمد شخص میتواند متفاوت باشد.

افرادی که با ماشین های باربری، خودرو های مسافربری، ماشین های عمرانی و راهسازی، اتوبوس ها و مینی بوس ها فعالیت می کنند شامل این مالیات می باشند و باید از طریق مراجعه به دفاتر پستی و یا دفاتر پیشخوان دولت اقدام به ارائه اظهارنامه مالیاتی خود کرده و پس از ارسال قبض پرداخت مالیات از طریق سامانه My.tax.gov مالیات خود را بپردازند.

برای دانلود مطالب این صفحه به صورت پی دی اف کلیک کنید.

درباره نویسنــده
نظرات کاربـــران
2 دیدگاه ثبت شده
نسیم مصیبی
مهمان
مالیات مشاغل را بر چه اساسی حساب می کنند؟
hamed soltani
مهمان
با سلام در مقاله <a href="https://toolopadideh.com/%d9%85%d8%a7%d9%84%db%8c%d8%a7%d8%aa-%d8%a8%d8%b1-%d8%af%d8%b1%d8%a2%d9%85%d8%af-%d9%85%d8%b4%d8%a7%d8%ba%d9%84-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f/" rel="ugc nofollow">مالیات بر درآمد به مشاغل</a> به این موضوع پرداخته شده است. شما می توانید با مطالعه این مقاله به سوالات خود پاسخ دهید.
ثبت دیدگاه
درخواست مشاوره مالیاتی
لوگو طلوع پدیده

پلن اقتصادی (15 دقیقه مشاوره تلفنی + 5 دقیقه رایگان)

پس از
ثبت درخواست مشاوره همکاران ما بزودی با شما تماس خواهند گرفت
درخواست مشاوره فروش نرم افزار
لوگو طلوع پدیده
پس از
ثبت درخواست مشاوره
با شما تماس می گیریم